Wat is een video intercomsysteem?

Een intercomsysteem met video is een ideale vorm van communicatie dat wordt gebruikt bij appartementen of bedrijven waarbij iemand op afstand een gast toegang tot het pand geeft. Veelal is de afstand te groot om te zien wie er voor de deur staat en uit veiligheidsoverweging is een intercomsysteem met video dan ideaal. Middels een enkele knop of via de smartphone kan eenvoudig de deur worden opengedaan voor al uw gasten. Op deze manier kan de toegangsstroom van een gebouw worden gecontroleerd en mensen op een veilige afstand worden geweigerd of toegelaten.

Welke verschillende soorten video intercomsystemen zijn er?

De verschillen in video intercomsystemen drukken zich vaak uit in de manieren van bekabeling. De huidige soort bekabelingen bestaan uit: 2-draads en 4-draads bekabeling. De nieuwste intercomsystemen maken vaak gebruikt van het IP-protocol, wat vaak in de ICT wordt gebruikt. De communicatie loopt dan via UTP (Cat6e) kabels. Waar er bij IP-systemen vaak nieuwe bekabeling moet worden getrokken, is dit in de meeste gevallen bij 2-draads en 4-draads intercomsystemen niet meer nodig. Vaak kan er gebruik worden gemaakt van de huidige bekabeling, dit scheelt een hoop werk en installatiekosten. Echter zijn er ook enkele nadelen aan 2-draads en 4-draads bekabeling. Zo kan alleen het IP-intercomsysteem met de smartphone bediend worden.

Welke voordelen heeft een video intercomsysteem?

Het fijne aan een video intercomsysteem is dat je per video direct ziet wie er voor je deur staat. Op deze manier kan je direct zien of je een persoon kent, en mocht dit niet het geval zijn kan er meteen een keuze worden gemaakt of je deze persoon toe laat tot het gebouw of niet. Middels deze intercomsystemen kunnen onveilige situaties worden voorkomen, daarnaast kan er bij de IP-systemen gelijktijdig een opname worden gemaakt deze is op te slaan op een Micro SD kaartje.

Deze zijn terug te kijken en te gebruiken bij een eventuele aangifte of verzekeringskwestie want met beelden sta je vaak sterker in je recht.

De systemen zijn eenvoudig te installeren en direct te gebruiken, letterlijk plug-and-play. Daarnaast kan het systeem eenvoudig worden gekoppeld aan meerdere binnen monitoren en buiten panelen, zodat er door verschillende personen en op verschillende locaties tegelijk kan worden gekeken. Onze IP-intercomsystemen zijn uitgerust met de nieuwste functionaliteiten waaronder WiFi, RFID-toegangscontrole. Tevens is het mogelijk om de elektrische en magnetische sloten aan te sturen. Ook deurdrangers kunnen worden aangestuurd. Bekijk voor al onze mogelijkheden en functionaliteiten de Installatiehandleiding en/of de gebruikershandleiding. Deze kunt u bij de productinformatie van uw product downloaden.

Wat zijn de verschillende prijzen van een video intercomsysteem?

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar per type woning:

  • Voor woningen zijn onze video intercomsysteem pakket zijn leverbaar vanaf €450,- per pakket.
  • Voor 1/4 appartementen zijn onze video intercomsysteem pakket zijn leverbaar vanaf €900,- per pakket.
  • Voor 4+ appartementen zijn onze video intercomsysteem pakket zijn leverbaar vanaf €1000,- per pakket.

Deze prijzen geven slecht een indicatie en zijn weergegeven exclusief installatie. Klik op onderstaande button om uw eigen intercomsysteem te configureren.


Configureer hier uw eigen intercomsysteem

Waarom je een video intercomsysteem bij IntercomDirect.nl moet bestellen

Door te kiezen voor een video intercomsysteem bij ons weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Jarenlange ervaring en tevreden klanten bewijzen de kwaliteit van de door ons afgeleverde producten en service. Wij hebben technische kennis in huis om al uw vragen te kunnen beantwoorden.

Bestel nu jouw video intercomsysteem en binnen 5-10 werkdagen kan jij zien wie er voor je deur staat!

Ben je goed genoeg geïnformeerd over ons video intercomsysteem? Wellicht bent u ook geïnteresseerd in onze andere producten, klik hiervoor op een van de onderstaande links:

Intercomsysteem kantoor: Intercomdirect kantoor

Intercomsysteem VvE: Intercomdirect VvE

Intercomsysteem zakelijk: Intercomdirect zakelijk

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)