Video-intercom installatie

Vorig jaar maart ontvingen wij een telefoontje van VvE de Vaartkade in Zaandam. Zij waren opzoek naar een vervanging van hun huidige ELRO-intercomsysteem, maar wilden graag eerst wat informatie inwinnen. De wens van de bewoners was om een videogesprek te kunnen voeren met de bezoeker(s) en de mogelijkheid te hebben om met de bestaande deurdranger voordeur te kunnen openen en sluiten. Het huidige intercomsysteem was ruim 10 jaar oud en begon steeds meer storingen te vertonen. Dat was voor de bewoners een duidelijk signaal om het systeem te gaan vervangen. Doordat het om een appartementencomplex ging van 6 appartementen, viel de keuze op het Metalen IP Deurpaneel ID87202S-K en de 6 IP binnen-monitoren ID7711TM. Met het 7 inch kleurenscherm kunnen de bewoners duidelijk zien wie er voor de deur staat. Ook zijn deze binnen monitoren voor jong en oud eenvoudig te bedienen, wel zo fijn!

Installatie, configuratie en uitleg!

Tijdens de installatie bleek dat de bestaande bekabeling vervangen moest worden. Deze was verouderd en functioneerde daardoor helaas niet meer naar behoren. Om een goedwerkende situatie te creëren voor het intercomsysteem, werd de bekabeling vervangen door een internetkabel (CAT6e), wat voor een goede beschikbaarheid van het systeem zorgde. Vanuit elk appartement werd er vanaf de binnen monitor een directe kabel getrokken naar de meterkast en werd deze aangesloten op een POE-switch IDM-EL121. Door gebruik te maken van een POE-switch hoefde er geen extra kabel voor de stroom te worden getrokken, omdat deze via dezelfde kabel gevoed wordt. Vanuit de POE-switch werd een nieuwe kabel getrokken naar het buitenpaneel. Zo hebben we eenvoudig een geïntegreerd systeem gecreëerd.

Na het trekken van de bekabeling zijn alle binnen monitoren geïnstalleerd en geconfigureerd. Tijdens deze stap stellen wij de juiste taal in passen wij ook meteen de datum aan. Na het aanpassen van de instelling heeft iedere bewoner zijn persoonlijke druppel gekregen, waarmee de voordeur eenvoudig contactloos geopend kan worden. Op verzoek van de VvE hebben wij een korte uitleg gegeven over de werking van het nieuwe systeem. Na de uitleg hebben wij nog een korte ronde door het gebouw gelopen, om te zorgen dat alles netjes is opgeruimd. Ook konden wij zo nog wat persoonlijke vragen van de bewoners beantwoorden. Met goedkeuring van de beheerder hebben wij het project naar wederzijdse tevredenheid opgeleverd.

Metalen Buitenpaneel (ID87202S-K)

Het Metalen IP deurpaneel is voorzien van een 4 inch kleurenscherm, een RFID-lezer en de mogelijkheid om gebruik te maken van een codetableau. Op het 4 inch kleurenscherm zijn de instructies en de gegevens van de bewoners te zien. Elke bewoner ontvangt een persoonlijke druppel waarmee hij toegang verkrijgt tot de voordeur. Deze druppels kunnen op het deurpaneel ingesteld worden. Mocht er een noodgeval zijn waarin er geen gebruik gemaakt kan worden van de druppels, kan de noodtoegangscode gebruikt worden om alsnog toegang tot het gebouw te verkrijgen.


Vraag hier uw gratis offerte aan