Reolink Wi-Fi Camerasysteem

In Almere kun je prachtige vrijstaande woningen vinden. Helaas maar waar zijn ook deze woningen vaak doelwit van inbrekers. Daarom zijn ze vaak beveiligd met een camerasysteem. Om die reden kregen wij de opdracht een vrijstaande woning te beveiligen met een camerasysteem. Wens van de klant was om de voor- en achterzijde van de woning en de voordeur op beeld te hebben. Deze beelden worden opgeslagen op een Netwerk Videorecorder (NVR). Daarnaast wilde de opdrachtgever de beelden terug kunnen kijken via een mobiele app. De woning was al afgewerkt, dus kabels trekken was geen optie. Om die reden is ervoor gekozen om voor een draadloos systeem te kiezen die via WI-FI de beelden opneemt. De beste oplossing voor deze situatie was het Reolink RLK4-11 Wi-Fi Camerasysteem.

Installatie en configuratie camerasysteem

Allereerst gingen we kijken naar de beste positie voor de camera’s. Om de voortuin, achtertuin en de voordeur op beeld te hebben waren er in totaal drie camera’s nodig. Binnen in de meterkast kon de Netwerk videorecorder worden geplaatst. Daar stond ook de router van de klant. Door de krachtige Wi-Fi antennes van de Netwerk videorecorder was de meterkast een geschikte optie als locatie. Voordat we de camera’s gingen ophangen, werden ze eerst onderling gekoppeld. Met de innovatieve configuratietool van Reolink waren alle camera’s binnen 15 minuten gekoppeld en konden ze eenvoudig worden opgehangen. Na het ophangen en het afstellen van de camera’s werd het opnameschema op de Network videorecorder geconfigureerd.

Tenslotte installeerden we de mobiele app op de smartphone van de klant. Na het downloaden van de app in de Appstore/Google Playstore maakten we samen met de opdrachtgever een account aan en werd zijn account gekoppeld aan de Netwerk Videorecorder. Na een korte uitleg te hebben gegeven was snel duidelijk hoe de beelden teruggekeken kunnen worden. Al met al weer een tevreden klant!

Reolink Argus Eco camera

Deze energiezuinige camera maakt gebruik van Wi-Fi en een oplaadbare batterij. Door zijn waterdichte design is de Argus ECO bestendig tegen weersinvloeden. Je kunt hem dus plaatsen waar je maar wilt, binnen en buiten. Door gebruik te maken van een accu is er geen bekabeling nodig. De batterij laad je op via de meegeleverde micro USB-kabel, of via het Reolink solarpaneel. Zo hoef je je nooit meer druk te maken over de stroomtoevoer van jouw camera en/of de aanschaf van nieuwe batterijen. De camera bedien je verder via een gratis app op je smartphone (app beschikbaar in het Nederlands) en het systeem is Plug & Play. Heb je de camera geplaatst op de door jouw gewenste plek, dan ben je vervolgens dag en nacht op de hoogte van wat er gebeurt. De ingebouwde, loepzuivere PIR-bewegingssensor ontgaat niets, het haarscherpe nachtzicht zorgt voor ogen in het donker. De luidspreker en microfoon bieden je de mogelijkheid om mee te luisteren- en te praten.


Vraag hier uw gratis offerte aan

GEÏNSTALLEERDE PRODUCTEN