Vervangen Intercomsysteem - 10 Appartementen

Afgelopen week heeft IntercomDirect weer een mooi project in Amsterdam uitgevoerd. De klant was een Vereniging van Eigenaren (VvE) met een appartementencomplex van 10 appartementen. Het complex was voorzien van een 4-draads audio intercomsysteem die toe was aan vervanging. De wens van de klant was om een audio/video intercomsysteem te installeren met behoudt van de huidige bekabeling.

Er is gekozen voor een 2-draads Simpelbus systeem van IntercomDirect. Door gebruik te maken van 2 draden was er genoeg bedrading aanwezig om alles aan te kunnen sluiten. Doormiddel van de BUS techniek is het niet vereist om alle bedrading afzonderlijk aan te sluiten aan de buitenpost. Dit maakte het vervangen van het intercomsysteem voor ons redelijk eenvoudig.

Installatie buitenpaneel en binnenmonitors

Samen met twee installateurs is het huidige belpaneel (Trespa plaat met knoppen en naamplaatjes) gedemonteerd. Een nieuwe Trespa plaat is daarvoor in de plaats gekomen. De maten van het nieuwe buitenpaneel zijn in de Trespa plaat gefreesd om het netjes in te kunnen bouwen. Nadat het buitenpaneel bevestigd was kon de nieuwe Trespa plaat geplaatst worden aan de gevel. Om de bezoekers duidelijkheid te laten zien wie bij welke huisnummer hoort, is ervoor gekozen om een rvs-naamplaatjes bord te plaatsen. Door gebruik te maken van RVS ziet het geheel er erg mooi uit. De klant was hier dan ook zeer over te spreken.

Binnen in het complex zijn de oude binnen toestellen vervangen voor de nieuwe 2-draads video binnen-monitoren. In de hoofdmeterkast is alles aangesloten en weggewerkt. Na de installatie zijn we samen met de voorzitter door het pand gelopen om alles te controleren. Na akkoord en een kopje koffie zijn wij weer onderweg naar het volgende project.


Vraag hier uw gratis offerte aan