Wil je je bestelling (gedeeltelijk) retourneren? Dan gelden er voor zakelijke klanten andere voorwaarden dan voor onze particulie klanten. De Wet Kopen op Afstand is namelijk niet van toepassing op aankopen door bedrijven. Neem uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de bestelling contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Wanneer na overleg een bestelling (gedeeltelijk) wordt geretourneerd, zullen de verzend- en retourkosten niet worden vergoed. Producten die speciaal voor jou worden besteld, op maat gemaakte producten of producten waarvan de verzegeling is verbroken zijn tevens uitgesloten van retourneren.

Je kunt ons bereiken door contact op te nemen via info@intercomdirect.nl of te bellen op 085 130 9262.

Stappenplan retourproces

Als je een product wilt retourneren, vragen wij je vriendelijk het volgende retourproces te volgen:

  • 1. Neem binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling contact op met onze klantenservice, zodat we jou verder kunnen helpen.

  • 2. Download het retourformulier door op de knop hieronder te klikken en vul het zo compleet mogelijk in. Sla het op en mail het bestand naar info@intercomdirect.nl. Hierna zul je een RET-nummer (retournummer) ontvangen. We adviseren je om altijd op het retournummer te wachten, totdat je het product naar ons terugstuurt. Met het RET-nummer kunnen wij jouw retourzending snel en eenvoudig afhandelen.

  • 3. Zorg ervoor dat het product goed verpakt is en dat de originele verpakking zoveel mogelijk intact is. Schrijf niet op de originele verpakking en plak er geen stickers of plakband op. Wanneer het product gebruikt is of de verpakking meer dan redelijkerwijs noodzakelijk beschadigd is, kunnen wij de bijhorende waardevermindering bij jou in rekening brengen. Je kunt de verpakking natuurlijk wel voorzichtig openmaken om het product te bekijken. Twijfel je over jouw retourzending? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  • 4. Stuur het pakket voldoende gefrankeerd naar ons op. Je bent zelfverantwoordelijk voor de retourzending en -kosten. We raden je aan om het pakket aangetekend en verzekerd te verzenden en het verzendbewijs te bewaren. Zo kun je een eventuele vermissing melden bij de vervoerder.

  • 5. Wanneer jouw pakket bij ons is aangekomen en verwerkt, storten wij het aankoopbedrag, verrekend met de verwerkingskosten, zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping aan je terug. De verzend- of retourkosten van jouw pakket worden niet vergoed.

Download het retourformulier

Garantie

Je hebt recht op een goedwerkend product. Raakt een product defect binnen de wettelijke garantieperiode? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij lossen het altijd voor je op! Wij volgen hierbij de regels die de wet ons voorschrijft. Alle producten hebben een garantietermijn van minimaal een jaar.

Raakt het product binnen 30 dagen defect? Dan kun je het product gratis retourneren. Buiten de 30 dagen ben je zelf verantwoordelijk voor de retourkosten.

Mocht het product na inspectie van ons toch niet defect blijken, dan kunnen er onderzoeks- en verzend-/administratiekosten in rekening gebracht worden.

Klachten en geschillen

Bij IntercomDirect.nl doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zo zijn dat je een keer niet tevreden bent over onze producten of service. Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice staat je graag te woord en doet er alles aan om eventuele problemen te verhelpen. Je klacht wordt binnen veertien dagen inhoudelijk beantwoord, je ontvangt een ontvangstbevestiging zodra de klacht bij ons binnen is. Ben je niet tevreden met het antwoord? Stuur dan een zo compleet mogelijke omschrijving van je klacht naar info@intercomdirect.nl. Zodra je klacht bij ons binnen is krijg je een ontvangstbevestiging per mail. Wij zullen je klacht nogmaals beoordelen en indien mogelijk je een andere oplossing proberen aan te bieden.

Ben je niet tevreden met de verdere afhandeling van de klacht? Dan kun je deze voorleggen op www.sgc.nl aan de onafhankelijke Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag. Ook kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.